Nee, niet nu!


Een kerstverhaal met een knipoog naar het boek De Heksen van Roald Dahl

Het verhaal
In het gezellige familiehotel De Vier Zeesterren is vlak voor de kerstdagen de jaarlijkse bijeenkomst van een vrouwenvereniging die zich verzet tegen wreedheid jegens kinderen. De vrouwen hebben echter een afschuwelijk geheim. Iets met toverdrank en muizen.

De kinderen in het hotel doen wat kinderen doen: zij spelen en ontdekken. Natuurlijk is er eentje die valt voor de charmes van die aardige vrouwen. Of eigenlijk, voor de belofte van een heleboel chocola. Dat gaat natuurlijk vreselijk mis. Iedereen is toe aan een serene kerst en het hotel wordt in kerstsferen gehuld. Een grote kerstboom, een heerlijke kerstmaaltijd van Chef Jacques en een gelukkige familie Jansen die het hotel runt.

Jammer dat dat enkel de buitenkant is. Onder het oppervlak broeit er iets bij die vreemde vrouwen. Zijn alle kinderen opeens verdwenen. Gaat het fout in de keuken. Verschuilt meneer Jansen zich onder zijn koptelefoon en probeert mevrouw Jansen wanhopig de zaken in het hotel in goede banen te lijden.Ondertussen is een oude zeebonk samen met zijn kleindochter druk bezig om de boel te redden. Dat lukt bijna. Met de nadruk op bijna…

Regisseur
De regisseur van het stuk is Michiel van de Burgt. Vanaf zijn 9e gaat hij naar Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam. Hij volgt hier lessen in spel, zang en dans en speelt er in diverse theatervoorstellingen. Michiel was er van overtuigd dat hij acteur zou worden, maar vindt zich op zijn 17e te jong voor de toneelschool.

Hij begint aan de studie Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Maar tijdens die studie ziet hij dat er meer is dan acteren alleen. Hij wil ook vormgeven, schrijven en regisseren. Eind 2000 startte Michiel voor zijn verschillende activiteiten het theaterbedrijf 'Michiel van de Burgt'. Hij was vanaf toen 14 jaar lang vaste vormgever bij Jeugdtheaterschool Dordrecht.

In 2011 start hij samen met zijn partner Sharon Slachter de VOF 'Theatermaker Michiel van de Burgt'. Sharon is naast zakelijk leider ook choreograaf, dansdocent en musicalregisseur. Michiel blijft artistiek leider en richt zich steeds meer op het regisseren en schrijven. Daarnaast speelt hij de educatieve cabaretvoorstelling Zeven Sloten op scholen.

Vrijwilligers
Voor deze voorstelling zoeken wij natuurlijk ook weer mensen die achter de schermen willen meewerken. Bijvoorbeeld iemand die de kleding gaat uitdenken. En mensen voor decor, kap en grime. Wil je ons dit jaar helpen achter de schermen kijk dan bij de vacatures of stuur een mail naar .

Speeldata
Vrijdag 14 december 20.15 uur (try out)
Zaterdag 15 december 20.15 uur (première)
Zondag 16 december 14.00 uur
Vrijdag 21 december 20.15 uur (succesoptie)
Zaterdag 22 december 20.15 uur
Zondag 23 december 14.00 uur
Woensdag 26 december 14.00 uur (2e kerstdag)

De kerstvoorstelling Nee, niet nu! wordt gespeeld in het theater van Parkvilla, Alphen aan den Rijn. Voor meer info en kaarten kijk op www.parkvilla.nl/theater.

Spelers 
Amber van Amerom, Arne Maletzky, Bibi van der Kraan, Denia Tonnes, Floortje Keijzer, Geraldine Voost, Isis Jongkind, Jari Molenkamp, Jasmijn Maletzky, Kiki Bazuine, Kylian de Pager-Colin, Mieke Toor, Mitchell Vreeswijk, Nan Verburg, Nubia Eilander, Peter Poortman, Pascal Warnaar, Silke Boot, Thijs Hage, Tisha Laagwater, Tristan Ridder, Vigo Huijbregts en Willemijn van Dijk.

Productieteam
Regie: Michiel van de Burgt (interview)
Artistieke leiding: Nancy Ubert
Script: Iris Huisman (interview)
Productie: Eveline Verhoeve