Voor kerst in Hamelen op de Alphense planken

17-10-2017


De afgelopen maanden is er hard gerepeteerd voor de nieuwe familievoorstelling Voor kerst in Hamelen. Onder begeleiding van regisseur Michiel van der Burgt zijn de spelers bezig met acteren, zang en dans. Deze voorstelling, gebaseerd op de KRO-televisieserie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ is in een Alphens jasje gegoten. En zoals u van PA gewend bent, ontbreekt ook de kerstsfeer niet.

Het verhaal
Een groep Alphense kinderen repeteert voor een kerstvoorstelling die ze in Hamelen gaan spelen. Onder leiding van burgemeestersdochter Lidwientje. Lidwientje wordt hierbij geholpen door haar vriend Bertram. Lidwientjes moeder, burgemeester Walg, ziet deze relatie niet zitten. Ondertussen heerst in Alphen een rattenplaag. Om de ratten te bestrijden, wordt voor veel geld een rattenvanger ingeroepen. Met een fluit lokt hij de ratten uit de stad. Rekenmeester Spicht vindt deze simpele klus uiteindelijk niet het beloofde bedrag waard en geeft de rattenvanger slechts een bon. Uit wraak lokt de rattenvanger de kinderen vanuit Alphen naar de berg Kei. Met hen worden ook Lidwientje, Bertram, journalist Hilda Brom en conciërge Annie Koffij meegenomen. Binnen in berg Kei is een soort sprookjeswereld. Dit is het begin van een lange, spannende reis. Gaat het ze lukken om op tijd in Hamelen te zijn voor hun kerstopvoering?

Vlogs
PA gaat mee met zijn tijd en organiseerde een vlogcursus. Nu neemt telkens een andere speler in de wekelijkse vlog de kijkers mee naar het theater en de repetities. Ze stellen elkaar aan het publiek voor en laten ze zien waar in Alphen de ratten zitten. De originele vlogs zijn te bekijken op het YouTube-kanaal PA Vlogt. Daarnaast heeft PA een tweede kanaal op het videoplatform onder de naam stichtingpa

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling, die op 15 december in première gaat, zijn te koop via de website van Parkvilla www.parkvilla.nl.

Meer informatie
Meer informatie over de voorstelling, de cast en de productie vind je hier.