Voor kerst in Hamelen (2017)


In december 2017 presenteerden wij de kerstvoorstelling 'Voor kerst in Hamelen'. 

De voorstelling was gebaseerd op de KRO-televisieserie 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' die in de jaren zeventig uitgezonden werd door de KRO. Maar zoals je van ons gewend bent, maakten wij er een eigen Alphense versie van. De regie was in handen van Michiel van de Burgt.  

Programmaboekje
Download hier het programmaboekje van 'Voor kerst in Hamelen'.

Vlogs
De spelers maakten iedere week een vlog voor 'een kijkje achter de schermen'. Deze vlogs kun je hier bekijken. Abonneren op ons kanaal is natuurlijk geweldig.

Het verhaal
Een groep Alphense kinderen repeteert voor een kerstvoorstelling die ze in Hamelen zullen spelen. Ze doen dit onder leiding van burgemeestersdochter Lidwientje. Lidwientje wordt hierbij geholpen door haar vriendje Bertram. Lidwientjes moeder, burgemeester Walg, ziet deze relatie niet zitten. In Alphen heerst een rattenplaag. Om de ratten te bestrijden, wordt voor veel geld een rattenvanger ingeroepen. Met een fluit lokt hij de ratten uit de stad. Rekenmeester Spicht vindt deze simpele klus uiteindelijk niet het beloofde bedrag waard en geeft de rattenvanger slechts een cadeaubon. Uit wraak lokt de rattenvanger de kinderen van Alphen naar de berg Kei. Met hen worden ook Lidwientje, Bertram, journalist Hilda Brom en conciërge Annie Koffij meegenomen. Binnen in berg Kei is een soort sprookjeswereld. Dit is het begin van een lange, spannende reis. Gaat het ze lukken om op tijd in Hamelen te zijn voor hun kerstopvoering?

Cast
Amber van Amerom,  Arlene Bosma, Arne Maletzky, Denia Tönjes, Denise Hoogendoorn, Eline Sporl, Emma de Grauw, Esra Bottelier, Femke Siebel, Floortje Keijzer, Isabella Struik, Isis Jongkind, Jari Molenkamp, Jasmijn Maletzky, Kim Stelling, Kylian de Pagter, Manon Ruardy, Manouk de Vries, Marcel van Tol, Mels van Tol, Mitchell Vreeswijk, Nan Verburg, Pascal Warnaar, Roos Mokkenstorm, Sabine Gels, Sophie van Gennip, Sverre van de Kolk, Teimen de Kort, Thijs Hage, Tisha Laagwater, Tobias Schansman en Tristan Ridder.

Crew
Aaltje Mollema - Kleding (www.aaltjemollema.nl)
Alaaeddin - Choreograaf
Annet van 't Wout - Grime
Ben Heijink - Veiligheid
Carry Lek - Grime
Iris Maletzky - Grime
Lia van Zwieten - Grime
Maarten Warnaar - Decor
Manon Ruardy - Zang/muziek
Marcel  van Tol - Fotografie
Michiel van de Burgt - Regie
Misha Hage - Productiebegeleiding
Monique Stelling - Kinderbegeleiding/regie-assistent
Nancy Ubert - Artiste leiding
Sandra van Amerom - Kinderbegeleiding/regie-assistent
Steven Loos - Belichting/decor
Thirza Zellerer - Veiligheid
Yvonne van Essen - Productiebegeleiding
Valerie van Krimpen - Vormgeving