De Heksen

Onze nieuwe kerstvoorstelling is geïnspireerd op De Heksen van Roald Dahl.

Dit is geen sprookje. Het gaat hier om echte heksen. Je zult in het stuk geen rare, zwarte puntmutsen en bezemstelen zien. Echte heksen hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen... en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannetjes om kinderen te laten verdwijnen!

Samen met zijn oma beleeft een jongen met kerst een bizar avontuur, en probeert hij een stokje te steken voor de gruwelijke plannen van de meest monsterlijke groep 'dames' die je je maar kunt voorstellen.

Regisseur
De regisseur van het stuk is Michiel van de Burgt. Vanaf zijn 9e gaat hij naar Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam. Hij volgt hier lessen in spel, zang en dans en speelt er in diverse theatervoorstellingen. Michiel was er van overtuigd dat hij acteur zou worden, maar vindt zich op zijn 17e te jong voor de toneelschool.

Hij begint aan de studie Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Maar tijdens die studie ziet hij dat er meer is dan acteren alleen. Hij wil ook vormgeven, schrijven en regisseren. Eind 2000 startte Michiel voor zijn verschillende activiteiten het theaterbedrijf 'Michiel van de Burgt'. Hij was vanaf toen 14 jaar lang vaste vormgever bij Jeugdtheaterschool Dordrecht.

In 2011 start hij samen met zijn partner Sharon Slachter de VOF 'Theatermaker Michiel van de Burgt'. Sharon is naast zakelijk leider ook choreograaf, dansdocent en musicalregisseur. Michiel blijft artistiek leider en richt zich steeds meer op het regisseren en schrijven. Daarnaast speelt hij de educatieve cabaretvoorstelling Zeven Sloten op scholen.

Vrijwilligers
Voor deze voorstelling zoeken wij natuurlijk ook weer mensen die achter de schermen willen meewerken. Bijvoorbeeld iemand die de kleding gaat uitdenken. En mensen voor decor, kap en grime. Wil je ons dit jaar helpen achter de schermen kijk dan bij de vacatures of stuur een mail naar .

Repetitieavond: iedere dinsdagavond vanaf 15 mei (tijden volgen)

Speeldata
Vrijdag 14 december 20.15 uur (try out)
Zaterdag 15 december 20.15 uur (première)