Voor kerst in Hamelen (2017)


In december 2017 presenteren wij de kerstvoorstelling 'Voor kerst in Hamelen'. 

De voorstelling is gebaseerd op de KRO-televisieserie 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' die in de jaren zeventig uitgezonden werd door de KRO. Maar zoals je van ons gewend bent, maken wij er een eigen Alphense versie van. De regie is in handen van Michiel van de Burgt.  

Vlogs
De spelers maken iedere week een vlog voor 'een kijkje achter de schermen'. Deze vlogs kun je hier bekijken. Abonneren op ons kanaal is natuurlijk geweldig.

Het verhaal
Een groep Alphense kinderen repeteert voor een kerstvoorstelling die ze in Hamelen zullen spelen. Ze doen dit onder leiding van burgemeestersdochter Lidwientje. Lidwientje wordt hierbij geholpen door haar vriendje Bertram. Lidwientjes moeder, burgemeester Walg, ziet deze relatie niet zitten. In Alphen heerst een rattenplaag. Om de ratten te bestrijden, wordt voor veel geld een rattenvanger ingeroepen. Met een fluit lokt hij de ratten uit de stad. Rekenmeester Spicht vindt deze simpele klus uiteindelijk niet het beloofde bedrag waard en geeft de rattenvanger slechts een cadeaubon. Uit wraak lokt de rattenvanger de kinderen van Alphen naar de berg Kei. Met hen worden ook Lidwientje, Bertram, journalist Hilda Brom en conciërge Annie Koffij meegenomen. Binnen in berg Kei is een soort sprookjeswereld. Dit is het begin van een lange, spannende reis. Gaat het ze lukken om op tijd in Hamelen te zijn voor hun kerstopvoering?

Meedoen?
De audities zijn geweest en de rollen zijn verdeeld, maar we zijn nog wel op zoek naar mensen die het leuk vinden om achter de schermen mee te werken. We hebben verschillende vacatures. Wie weet zit er iets voor jou bij!

Cast
Amber van Amerom,  Arlene Bosma, Arne Maletzky, Denia Tönjes, Denise Hoogendoorn, Eline Sporl, Emma de Grauw, Esra Bottelier, Femke Siebel, Floortje Keijzer, Isabella Struik, Isis Jongkind, Jari Molenkamp, Jasmijn Maletzky, Kim Stelling, Kylian de Pagter, Manon Ruardy, Manouk de Vries, Marcel van Tol, Mels van Tol, Mitchell Vreeswijk, Nan Verburg, Pascal Warnaar, Roos Mokkenstorm, Sabine Gels, Sophie van Gennip, Sverre van de Kolk, Teimen de Kort, Thijs Hage, Tisha Laagwater, Tobias Schansman en Tristan Ridder.

Crew
Aaltje Mollema - Kleding (www.aaltjemollema.nl)
Alaaeddin - Choreograaf
Annet van 't Wout - Grime
Ben Heijink - Veiligheid
Carry Lek - Grime
Iris Maletzky - Grime
Lia van Zwieten - Grime
Maarten Warnaar - Decor
Manon Ruardy - Zang/muziek
Marcel  van Tol - Fotografie
Michiel van de Burgt - Regie
Misha Hage - Productiebegeleiding
Monique Stelling - Kinderbegeleiding/regie-assistent
Nancy Ubert - Artiste leiding
Sandra van Amerom - Kinderbegeleiding/regie-assistent
Steven Loos - Belichting/decor
Thirza Zellerer - Veiligheid
Yvonne van Essen - Productiebegeleiding
Valerie van Krimpen - Vormgeving

Speeldata
Vrijdag 15 december - 20.15 uur (première)
Zondag 17 december - 14.00 uur
Woensdag 20 december - 20.15 uur
Vrijdag 22 december - 20.15 uur
Zaterdag 23 december - 20.15 uur
Zondag 24 december - 20.15 uur
Dinsdag 26 december - 14.00 uur 

Kaarten zijn te koop via www.parkvilla.nl